Telefonos segítség a hajléktalanoknak

Novembertõl 24 órás diszpécserszolgálat koordinálja a nyugat-dunántúli régió területén élõ hajléktalanok, krízishelyzetbe került emberek szociális ellátását - nyilatkozta Kardos T. Ádám, a szolgálat vezetõje az MTI-nek hétfõn.

A szolgálatvezetõ elmondta, hogy a téli, hideg idõszakban különösen fontos a krízishelyzetben élõk, hajléktalanok ellátása: a nyugat-dunántúli régióban a Zalaegerszegen mûködõ diszpécserszolgálat fogja össze a szociális munkások tevékenységét. A szolgálat ismeri a helyi ellátórendszerek lehetõségeit, kapcsolatot épít ki a polgárõrséggel, a rendõrséggel, a helyi családsegítõkkel, a gyermekjóléti szolgálatokkal.

Tájékoztatja az ott élõket az ellátás lehetõségeirõl, valamint a szociális segítõ rendszerekrõl. A novembertõl mûködõ diszpécserszolgálat a nyugat-dunántúli régió egész területérõl fogadja a hívásokat, bejelentéseket. Összehangolja a régió szociális tevékenységét, koordinálja a krízisautók útvonalát: honnan kaphatnak az arra rászorulók leggyorsabban segítséget. Emellett információt ad a szociális intézmények férõhelyeirõl, megszervezi az odautazást.

Kardos T. Ádám hozzátette: Zalában az állandó készültségben lévõ krízisautó kétfõs személyzettel egy órán belül a legapróbb településre is el tud jutni. A téli idõszakban 18-tól 22 óráig szociális munkások figyelik a közterületeket. Étellel, meleg teával, gyógyszerrel, takarókkal látják el a garázsokban, pincékben, lépcsõházakban élõket. A zalaegerszegi átmeneti szállón 125 rászorulót tudnak ellátni, az éjszakai menedékhelyen pedig – egy bõvítés nyomán - novembertõl 15-tel több hajléktalant fogadhatnak. Itt nemcsak szállást, hanem háziorvosi ellátást és kiegészítõ étkezést is biztosítanak a hajléktalanoknak - mondta a szolgálat vezetõje. Forrás: MTI