Teajárat - másképp

Zala.hu (tavaly)
Megváltozott rendben üzemel az esti órákban a teajárat. A Zalaegerszegi Hajléktalanok Átmeneti Otthona jelenleg 85 százalékos kihasználtsággal mûködik, a nappali meleg idõjárás miatt elsõsorban éjszaka érkeznek a fedél nélkül maradtak.
A korábbi években, a téli idõszakban elõre meghatározott helyen várták a hajléktalanokat forró teával a szálló munkatársai. A tapasztalatok azt mutatják, hogy hatékonyabb, ha tartózkodási helyükön keresik fel a rászorulókat. Mint Kardos Ádám szociális koordinátor elmondta, a hideg hónapokban kiegészítõ étkeztetést biztosítanak az intézmény népkonyháján. Az ebéden kívül élelmiszercsomagot kapnak a fedél nélkül maradtak. Az utcán élõkhöz naponta járnak ki az intézmény szociális munkatársai, és látják el õket élelemmel.

Kardos Ádám felhívta a figyelmet arra is, hogy a nap 24 órájában hívható a krízisautó, amellyel azonnali segítséget tudnak nyújtani az elesetteknek. A 96-os körzet 512-309-es telefonszámra várják a bejelentéseket. A nappali melegedõben egyébként 20, az éjszakai menedékhelyen 30 hely, a téli idõszakban pedig további 15 hely áll az utcára kerültek rendelkezésére. Helyhiány miatt ez idáig nem utasítottak el hajléktalant a megyeszékhelyi ellátóközpontban.

forrás:
http://www.zala.hu/kozerdeku.php?hir=hirek&kod=001072